75.Yıl Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: Yönetici, öğretmen, personel öğrenci ve velilerin işbirliği ile kendini sürekli yenileyen, ilçede nitelikli bir okul olmaktır.

Misyon: Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerilere sahip, bilgi, teknoloji ve iletişim toplumu olma hedeflerimizi gerçekleştirmek için; bilgiye hızlı ulaşabilen, fiziksel ve ruhsal sağlığı dengeli olan, pratik problem çözme yetisine sahip, çalışkan, Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmektir.

Başarılar: 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında 12 öğrencimiz 8. sınıftan mezun olmuştur. Mezun olan öğrencilerimizden 10 tanesi LGS´ye girmiştir. Mezun olan öğrencilerimizden; 1 öğrencimiz YOZGAT/Sorgun Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesine, 1 öğrencimiz YOZGAT/Sorgun Şehit Ahmet Alan Anadolu Lisesine, 4 öğrencimiz YOZGAT/Sorgun İmam Hatip Anadolu Liselerine, 1 öğrencimiz YOZGAT/Sorgun Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, 1 öğrencimiz YOZGAT/Sorgun Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, 2 öğrencimiz YOZGAT/Sorgun Şehit Yılmaz Oğuzhan Kula Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, 1 öğrencimiz Mesleki Eğitim Merkezine yerleşmişlerdir. 1 öğrencimiz tercih yapmayarak hayatına Açık Öğretim Kurumundan devam etmeye karar vermiştir.

Saatler: 08:35 - 12:00 12:50 - 15:20
Isınma: Okulumuzun doğalgaza dönüşümü 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı başında yapılmıştır.
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler: Okulumuz ilçede düzenlenen sportif faaliyetlere etkin bir şekilde katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda son iki Eğitim-Öğretim yılınta TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenmiştir.
Proje Çalışmaları:

Telefon - (354) 415 16 52

WEB - https://75yilimamhatip.meb.k12.tr

Adres - Güzelyurt Mah. 1063 Sok. No3 Sorgun/Yozgat

Kütüphane Kitap Sayısı :2050
Öğretim Şekli :Normal eğitim yapılmaktadır.

Yerleşim Yeri - Sorgun; Yozgat´ın 58000 nüfuslu ilçesidir. Ulaşım açısından çok rahat ve stratejik konumu olması nedeniyle her geçen gün gelişmektedir. Termal tesisleri ile özellikle çevre illerden turist çekmektedir. Termal tesisler, kömür ocağı ve şeker fabrikası ilçe ekonomisinde önemli yer tutmaktadır. Doğalgaz mevcuttur. Konutlaşmanın gün geçtikçe artmasından dolayı ev kiralama noktasında, hiçbir sıkıntı yoktur.

Adres - Güzelyurt Mah. 1063 Sok. No3 Sorgun/Yozgat

Ulaşım Okulumuza ulaşım ilçe merkezinden yürüme mesafesindedir. Sorgun ilçesi Sivas´a 190 km, Çorum´a 120 km, Samsun´a 290 km ve Ankara´ya 250 km uzaklıkta yer almaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine uzaklık 35 km´dir. Okulumuz ilçe merkezine bağlı Güzelyurt mahallesine olup ilçe merkezine 950 metrelik yürüme mesafesindedir.